Franța/ Biserica protestantă sărbătorește prima căsătorie dintre doi pastori femei

Biserica Protestantă Unită din Franța (EPUdF) a sărbătorit binecuvântarea primei căsătorii dintre doi pastori femei, care sunt lesbiene, anunță AFP, citată de Hotnews.

Este prima uniune a unui cuplu de pastori homosexuali sărbătorită de o biserică protestantă din Franța, scrie sursa citată.

„Mergem încetul cu încetul, există o dimensiune simbolică important”, a declarat pentru AFP pastorul Jean-François Breyne, care a prezidat această primă binecuvântare la templul lui Maguelone din Montpellier.

În ceea ce privește căsătoria, religia protestantă nu recunoaște sacramentul (doar botezul și Cina Domnului sunt recunoscute ca atare), dar celebrează o binecuvântare acordată după o ceremonie civilă pentru persoanele heterosexuale sau homosexuale, potrivit sursei citate.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Franța/ Biserica protestantă sărbătorește prima căsătorie dintre doi pastori femei”

  1. Aia nu e biserică, ci e adunătură de sectanți. Există și adunări de creștini protestanți, care deși sunt destul de departe de Ortodoxie, totuși păstrează principiile creștine în mare. Dar așa-zișii ”creștini” care se vor ”progresiști” ăștia îl au ca Domn pe Lucifer, nu pe Hristos. Și Papa ăsta ereticul tot pe Lucifer îl are ca Domn, pentru că o tot dă cu ”toleranța”, de parcă Hristos ne-a poruncit să fim ”toleranți”, nu să iubim aproapele și să nu încurajăm păcatul. Cât de idiot să fii ca și creștin, cât de puțină cultură și educație religioasă să ai ca să crezi ce mizerii mănâncă cu polonicul acest papă eretic și ”progresiștii” neo-protestanți care au ieșit ca ciupercile după ploaie în ultimele zeci de ani?

Comentariile sunt închise.