Interzis la clasă profesorilor nevaccinați? Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, duminică seara, că există mai multe variante discutate cu Ministerul Sănătății în ceea ce privește angajații din învățământ nevaccinați, printre care fiind și propunerea ca acestora să nu li se permită accesul la ore.

O altă propunere ar fi ca profesorii nevaccinați să se testeze periodic, a anunțat ministrul Cîmpeanu, fără a preciza cine ar urma să suporte costurile testării.

Declarațiile au fost făcute duminică seara, la Digi 24.

Întrebat dacă ia în calcul varianta ca profesorii nevaccinați să nu intre la ore, ministrul a spus:

„Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”.

Ministrul Cîmpeanu a precizat că se discută și despre testarea periodică în cazul profesorilor navaccinați.

„Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

El a mai spus că rămâne de văzut cu ce frecvență se va face această testare.

„Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Pe de altă parte, ministrul Educației a anunțat că o serie de reguli sanitare, între care purtarea măștii, distanțarea fizică, aerisirea încăperilor, vor rămâne obligatorii în interiorul școlilor.

Nu și despărțitoarele de plexiglas, care și-au dovedit inutilitatea, a menționat Sorin Cîmpeanu.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Interzis la clasă profesorilor nevaccinați? Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății”

  1. Superb! Mai urmează steaua galbenă pentru ”jidanii” nevaccinați și eventual trimiterea lor în gulag pentru PUNEREA ÎN PERICOL a sănătății elevilor și a colegilor lor care au fost cuminți și s-au ”
    imunizat”. Pentru că acum a fi sănătos nu mai este o stare de normalitate, ci e ceva ce trebuie ”demonstrat” prin niște testări care nu prezintă încredere.

Comentariile sunt închise.