Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă: Spații publice accesibile în week-end doar pentru vaccinați și „Loteria regretelor”- variante discutate în coaliție. Reacția liderului AUR, Claudiu Târziu

Toate spațiile publice închise neesențiale să fie accesibile în weekend doar pentru vaccinați și „Loteria regretelor” sunt variante discutate în coaliție pentru planul de măsuri în perspectiva valului 4 al pandemiei, a anunțat, vineri, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

„Aceste ipoteze de lucru pe care le-am agreat ca punct de plecare și cu coordonatorul CNCAV sunt o combinație de restricții și de măsuri de stimulare a vaccinării. (…) Scopul e să elaborăm acest plan, astfel încât să putem să îl aplicăm foarte coerent și rapid atunci când cifrele arată o creștere semnificativă”, a declarat ministrul Sănătății,Ioana Milăihă, vineri, la B1TV, potrivit G4Media.

Între măsurile de stimulare a vaccinării, Ioana Mihăila a menționat „Loteria regretelor”, care ar urma să funcționeze astfel:

Extragem un CNP și dacă persoana e vaccinată câștigă marele premiu, dacă nu, ar fi putut să câștige și vede ce a pierdut”.

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a criticat în termeni duri aceste declarații, pe care le-a caracterizat ca fiind ofensatoare, profund discriminatorii și inumane.

„O „loterie a regretelor”, discutată în coaliția majoritară pentru a ne provoca pe toți să ne vaccinăm.

Deși pare, nu este vreun banc prost.

Halucinanta afirmație de mai sus îi aparține persoanei care ocupă funcția de ministru al Sănătății.

Cuvinte ofensatoare, profund discriminatorii și inumane.

Pare-se că ne aflăm într-un moment de răscruce. Deși legea nu prevede obligativitatea vaccinării, ticăloșii anunță aplicarea unei politici de extracție totalitară, împărțindu-ne în „buni” și „răi” (criteriul fiind, desigur, administrarea vaccinului).

Acțiunile lor nu au nici o legătură cu „sănătatea publică/individuală”, ci cu libertatea, controlul și provocarea unei dezbinări fără precedent”, a scris, pe Facebook, co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost