OFICIAL: 60% dintre pacienţii cu covid internaţi în spitalele britanice au fost vaccinaţi cu ambele doze

Aproximativ 60% dintre persoanele internate în spitalele britanice cu diagnosticul de covid au fost vaccinate cu două doze împotriva coronavirusului, a declarat luni consilierul ştiinţific principal al autorităţilor din Marea Britanie, Patrick Vallance, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„În ceea ce priveşte proporţia oamenilor spitalizaţi care sunt dublu vaccinaţi ştim că este în jur de 60% dintre pacienţii internaţi în spital cu diagnosticul covid”, a declarat Vallance, potrivit sursei citate.

De luni, majoritatea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Marea Britanie începând de luni, chiar dacă numărul infectărilor este în creștere.

Asftel, scrie sursa citată, s-au redeschis sălile de spectacol şi stadioanele la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane pot participa la adunări publice.

Purtarea măştii nu mai este obligatorie, dar recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă.

OFICIAL: 60% dintre pacienţii cu covid internaţi în spitalele britanice au fost vaccinaţi cu ambele doze

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost