Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, sărbătorește împlinirea vârstei de 70 de ani

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, sărbătorește, joi, 22 iulie, împlinirea vârstei de 70 de ani.

Cu această ocazie, Preafericitul Părinte Daniel va oficia Sfânta Liturghie marţi, 20 iulie 2021, în ziua de cinstire a Sfântului și slăvitului Proroc Ilie, în Paraclisul cu acelaşi hram din Reşedinţa Patriarhală, deoarece Preafericirea Sa a primit la Sfântul Botez numele Ilie (Dan-Ilie), a informat, printr-un comunicat, Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Totodată, miercuri, 21 iulie 2021, în Palatul Patriarhiei, va avea loc slujba de Te Deum şi şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În ziua de joi, 22 iulie 2021, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale va fi săvârșită o slujbă de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni.

La finalul acestei slujbe se va citi Actul Aniversar al Sfântului Sinod, la împlinirea vârstei de 70 de ani ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După aceste momente liturgice se va desfășura, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei, un Moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum și din partea altor instituţii publice. În încheiere vor fi prezentate un volum şi un film aniversar, se precizează în comunicat.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost