Praznic în memoria mărturisitorilor din temnițele comuniste, la Memorialul Gherla

Mărturisitorii din temnițele comuniste au fost pomeniți, duminică, la Memorialul Gherla, potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook a Memorialului Gherla.

„Al doilea an la rând, pe mormintele necunoscute ale martirilor Gherlei – îngropați fără rânduială, fără cruce, fără loc – am prăznuit a 3-a Duminică după Rusalii ca Duminica dedicată lor – noilor mucenici care au pătimit la Gherla și în temnițele comuniste din toată țara mărturisindu-L pe Hristos.

Am prăznuit cu bucurie, am prăznuit cu drag, după gândul avut de obștea noastră anul trecut, de a avea o zi care să le fie închinată. Am împărțit și acum flori sălbatice culese de copiii Memorialului de pe câmp și, în duhul poeziei lui Andrei Ciurunga, am dat drumul porumbeilor pe care i-am ales ca simbol al Gherlei și al semnului prezenței lui Dumnezeu până în adâncurile cele mai întunecate ale iadului Gulagului comunist.

Vă împărtășim, în câteva imagini, din bucuria praznicului nostru. La mulți ani!”, potrivit anunțului postat pe pagina de Facebook a Memorialului Gherla.

Sursa foto: Memorialul Gherla
`Mare fie-Ți, Doamne, slava,
C-ai trimis cu sfânt temei
Rândunele la Jilava
Și la Gherla porumbei.”
(Andrei Ciurunga – Solii Tăi)
Sursa foto: Memorialul Gherla/ Facebook

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Praznic în memoria mărturisitorilor din temnițele comuniste, la Memorialul Gherla”

  1. Dumnezeu să îi odihnească în pace și pentru rugăciunile martirilor să ne miluiască și pe noi să lumineze mințile românilor.

Comentariile sunt închise.