Senatorul Claudiu Târziu, despre cele 120 de milioane de doze de vaccin care vor ajunge în România: Cîțu a comandat suficiente doze cât să vaccineze întreaga populație a Japoniei!

România, prin catastrofalul său Guvern Cîțu, a comandat de șase ori mai multe doze de vaccin decât populația sa totală, a comentat senatorul Claudiu Târziu incredibila achiție anunțată, miercuri, de la Palatul Victoria, anume de 120 de milioane de doze de vaccin comandate de țara noastră.

„Cu seninătatea și înfumurarea unui adolescent care se comportă după bunul-plac și nu dă socoteală nimănui, Florin Cîțu ne-a anunțat astăzi că România a comandat 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID. Da, 120 de milioane de doze! Aceasta în condițiile în care populația României este cu puțin peste 19 milioane de locuitori – întreaga populație (inclusiv copiii).

Dl. Cîțu ne dă cîte 6 doze, să fie sigur că ajung destule la toată lumea!

De la înălțimea fotoliului de premier, Cîțu ne „lămurește”: în primul rînd, nu au fost achiziționate, ci doar „comandate”, iar, în al doilea rînd, aceste doze ne vor folosi mai mulți ani de acum înainte. În eventualitatea în care cineva s-ar mai fi iluzionat în privința sfîrșitului acestei crize mai mult politice decît sanitare.

Dl. Cîțu ne mai anunță că toate țările au aceeași strategie, după „voia” Comisiei Europene, care a luat în calcul eventuala revînzare sau donație a vaccinului către alte state. Pe scurt, România, prin catastrofalul său guvern, a comandat de 6 ori mai multe doze de vaccin decît populația sa totală, pentru a le pune la păstrare și, eventual, a le oferi gratis cînd se apropie de expirarea valabilității.

Legat de costuri, Cîțu a explicat cu seninătatea cinică a celui responsabil de enorma datorie publică a României: „Vom vedea care este factura finală atunci cînd le vom plăti. În primul rînd, se face comanda și apoi avem și factura”. Halucinant!

Dle. Cîțu, pentru binele acestui popor, părăsiți cît mai grabnic palatul Victoria!

Sînteți o rușine și o pată neagră în istoria acestei țări!”, a scris, miercuri, pe Facebook, co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Miercuri, premierul Florin Cîțu a confirmat că Guvernul pe care îl conduce a comandat 120 de milioane de doze de vaccin anti-covid, după cum a relatat RostOnline.

Cîțu a evitat să precizeze valoarea acestei comenzi.

„Vom vedea care este factura finală atunci când le vom plăti. Multe dintre ele le-am vândut, prețul a mai scăzut la unele dintre ele. Deci, nu există un cost fix la început. În primul rând, se face comanda și apoi avem și facturi”, a spus premierul Cîțu.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Senatorul Claudiu Târziu, despre cele 120 de milioane de doze de vaccin care vor ajunge în România: Cîțu a comandat suficiente doze cât să vaccineze întreaga populație a Japoniei!”

Comentariile sunt închise.