Franța/ Peste 19.000 de oameni au protestat față de măsurile anunțate de președintele Macron, de Ziua Națională

Mii de oameni au protestat, miercuri, de Ziua Naţională, în mai multe oraşe în Franţa, împotriva măsurilor anunțate de preşedintele  Emmanuel Macron privind certificatul covid sau obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii profesionale, a anunțat presa internațională.

Potrivit LeMonde, imediat după anunțul președintelui Macron, peste 19.000 de oameni au ieșit în stradă, miercuri, 14 iulie, în întreaga țară, în orașe precum Paris, Lyon, Annecy, Toulouse, Montpellier, Marseille.

Oamenii au scandat „Libertate! Libertate!”, împotriva dictaturii și împotriva certificatului covid.

La Paris, forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene împotriva participanților la protest.

Reamintim că președintele Emmanuel Macron a anunțat, luni seară, într-un discurs televizat, că în cazul în care imunizarea la nivel național nu crește suficient, va fi necesară „abordarea vaccinării obligatorii pentru toți francezii”, după cum a relatat RostOnline.

Președintele Franței a anunțat mai multe măsuri, respectiv:

  • vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sanitar și cei care intră în contact cu persoanele vulnerabile (controale și sancțiuni începând cu data de 15.09.2021);
  • dacă vaccinarea francezilor nu crește suficient, va fi necesară „abordarea vaccinării obligatorii pentru toți francezii”;
  • stabilirea telemuncii parțiale în departamentele în care rata de incidență crește cel mai mult;
  • participarea la evenimente pe scară largă, cluburi/restaurante/baruri/terase (> 50 de persoane, cu vârsta > 12 ani), mijloace de transport în comun (tren și avion) va fi condiționată de existența unui certificat de vaccinare anti-COVID, începând cu luna august 2021;
  • realizarea campaniilor de vaccinare la începutul anului școlar.

O decizie similară privind vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale a fost anunțată și de Grecia.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Franța/ Peste 19.000 de oameni au protestat față de măsurile anunțate de președintele Macron, de Ziua Națională”

Comentariile sunt închise.