SUA/ Americanii îşi vor putea alege sexul înscris pe paşaport, anunţă Antony Blinken

Americanii își vor putea alege genul înscris pe pașaport, a anunțat Departamentul de Stat al SUA, prin vocea secretarul de stat american Antony Blinken, relatează AFP, citată de Agerpres.

Decizia, scrie sursa citată, reprezintă încă o măsură a administraţiei preşedintelui Joe Biden în favoarea drepturilor comunităţii LGBTQI+, una dintre priorităţile mandatului său la Casa Albă.

Astfel, în prima etapă, va avea loc „autorizarea solicitanţilor să-şi aleagă ei înşişi genul ca M (masculin) sau F (feminin)”, fără a mai fi nevoie de certificate medicale dacă acesta este diferit de sexul înscris pe un document de identitate anterior.

Lucrurile se complică, a explicat Antony Blinken, în cazul „persoanele non-binare și intersexuale şi care nu se conformează genurilor”, fiind nevoie de timp ceva mai mult pentru adaptarea sistemelor, din punct de vedere tehnologic.

Potrivit ONG-ului londonez Employers Network for Equality and Inclusion, cel puţin 11 ţări acceptă pe documentele de identitate o opţiune ”X”, ce indică un al treilea gen, scrie sursa citată.

Printre acestea se numără Germania, Canada şi Argentina, dar şi India, Nepal şi Pakistan, în cazul acestora trei din urmă fiind vorba despre recunoaşterea comunităţii hijra ca aparţinând unui al treilea gen.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „SUA/ Americanii îşi vor putea alege sexul înscris pe paşaport, anunţă Antony Blinken”

Comentariile sunt închise.