Premierul Janez Jansa, către Bruxelles: Slovenia nu este o colonie și nici stat de mâna a doua în Uniunea Europeană

Slovenia nu este o colonie, nu este un stat de mâna a doua în Uniunea Europeană, a declarat, vineri, premierul sloven Janez Jansa, relatează AFP, citată de Agerpres.

Declarația a fost făcută în contextul unui incident cu Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, petrecut în ziua precedentă la lansarea preşedinţiei slovene a Consiliului UE, relatează AFP.

Potrivit sursei citate, Timmermans a refuzat joi să se alăture fotografiei de grup în care ceilalţi membri ai Comisiei Europene au apărut alături de premierul conservator sloven.

Timmermans a protestat, astfel, față de opoziția guvernului sloven în legătură cu noul Parchet european condus de Laura Codruţa Kovesi.

Întrebat despre reacţia lui Frans Timmermans, Jansa a răspuns că nici nu a băgat de seamă că acesta lipsea din fotografia de grup.

„Nu avem nicio problemă ca cineva să verifice orice ar dori: statul de drept, libertatea presei, finanţarea mass-media, dar Slovenia nu este o colonie, nu este un stat de mâna a doua în UE. Insistăm asupra unui tratament echitabil”, a subliniat premierul sloven.

Reamintim că Slovenia și Polonia au fost singurele ţări membre UE care au susţinut Ungaria la summitul European de la Bruxelles.

Ungaria a fost pusă la zid de liderii europeni, pentru legea care interzice promovarea homosexualității în rândul minorilor, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost