Vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale, în România? Avocatul Gheorghe Piperea anunță un proiect în lucru la Ministerul Sănătății. Ce spune premierul Cîțu

În România s-ar putea impune vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale, așa cum s-a decis în Franța și Grecia, fiind deja vehiculate în spațiul public primele informații pe această temă.

Avocatul Gheorghe Piperea a anunțat, marți, pe Facebook, că un astfel de proiect este în lucru la Ministerul Sănătății, fiind vizate de vaccinarea obligatorie nu doar cadrele medicale, ci și cadrele didactice sau funcționarii publici.

„Pregatiți-vă de apartheid sanitar. La Ministerul Sănătății este în lucru un proiect de ordonanță de urgență care va impune obligativitatea vaccinării nu numai în privința personalului sanitar, ci și a cadrelor didactice (din întregul sistem de educație) și a funcționarilor publici din întreaga administrație”, a scris, pe Facebook,  avocatul Gheorghe Piperea.

Pe de altă parte, tot marți, premierul Cîțu a spus că, în privinţa personalului medical, există propunerea ca cei care nu se vaccinează să fie testaţi contra cost.

Întrebat fiind dacă Executivul ia în calcul măsura obligativităţii vaccinării  în rândul cadrelor medicale sau a angajaţilor care se ocupă de îngrijirea bătrânilor, așa cum a anunțat Franța și Grecia, premierul Cîțu a răspuns:

„În primul rând, România are astăzi cea mai mică rată de infectare din Europa, deci începem cu partea pozitivă. În ceea ce priveşte vaccinarea în rândul personalului medical, ştiţi foarte bine că există propunerea că să fie testaţi cei care nu vor să se vaccineze şi să plătească pentru teste. Asta este propunerea pe care am făcut-o pentru Ministerul Sănătăţii”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Reamintim că Franța și Grecia au anunțat, luni, că vor impune vaccinare obligatorie pentru anumite categorii profesionale, în special pentru angajații din domeniul medical, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost