UPDATE. Vaccinarea devine OBLIGATORIE pentru cadrele medicale din Grecia. Franța ia în calcul vaccinarea obligatorie pentru TOATĂ populația

ACTUALIZARE ORA 23:00

Președintele Emmanuel Macron a anunțat, luni seară, într-un discurs televizat, că în cazul în care imunizarea la nivel național nu crește suficient, va fi necesară „abordarea vaccinării obligatorii pentru toți francezii”, anunță Digi24.

Potrivit sursei citate, președintele Franței a anunțat mai multe măsuri, respectiv:

  • vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sanitar și cei care intră în contact cu persoanele vulnerabile (controale și sancțiuni începând cu data de 15.09.2021);
  • dacă vaccinarea francezilor nu crește suficient, va fi necesară „abordarea vaccinării obligatorii pentru toți francezii”;
  • stabilirea telemuncii parțiale în departamentele în care rata de incidență crește cel mai mult;
  • participarea la evenimente pe scară largă, cluburi/restaurante/baruri/terase (> 50 de persoane, cu vârsta > 12 ani), mijloace de transport în comun (tren și avion) va fi condiționată de existența unui certificat de vaccinare anti-COVID, începând cu luna august 2021;
  • realizarea campaniilor de vaccinare la începutul anului școlar.

Știrea inițială

Vaccinarea împotriva covid devine obligatorie în Grecia pentru personalul sanitar din spitalele de stat și private, precum și pentru îngrijitorii din căminele de bătrâni, informează Reuters, citată de Agerpres.

Anunțul a fost făcut, luni, de premierul elen Kyriakos Mitsotakis.

Astfel, personalul din căminele de bătrâni care nu s-a vaccinat până în prezent va trebui să o facă imediat sau va fi suspendat începând cu 16 august.

Personalul sanitar urmează să fie vaccinat începând cu data de 1 septembrie.

Şeful guvernului de la Atena a subliniat că doar persoanele vaccinate pot beneficia de deschiderea industriei hoteliere şi de cea a ospitalităţii.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a mai anunțat că doar clienţii vaccinaţi vor avea acces în interior în baruri, cinematografe, teatre şi alte spaţii închise.

Pe de altă parte, premierul elen a mai anunțat că urmează să fie vaccinați și toți membrii Forțelor Armate, potrivit RFI.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost