Afacerile McDonald’s pe terenurile Primăriei Capitalei, asigurate pentru următorii 15 ani

Primăria Municipiului București (PMB) și Premier Restaurants România SRL, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s din România, au convenit prelungirea cu 15 ani a contractelor de asociere în participațiune pentru exploatarea în comun a șase unități drive-through, anunță Profit.ro.

Contractele de asociere au fost semnate în anii ’90, la această asociere municipalitatea contribuind cu terenurile pe care se află respectivele fast-food-uri. Potrivit Profit.ro, contractele datează din mandatele primarilor Crin Halaicu, Victor Ciorbea și Viorel Lis.

Asociere vizează restaurantele McDonald’s drive-through din Șoseaua Olteniței, Șoseaua Mihai Bravu, Str. Progresului, Bulevardul Basarabiei, Șoseaua Colentinei și Str. Buzești.

În prezent, operatorul McDonald’s plătește Primăriei o cotă de 1,5% din încasările nete lunare ale fiecărui restaurant, dar nu mai puțin de 2.000 dolari pe lună, adică 12.000 dolari (echivalentul a circa 10.200 euro pe lună) cumulat pentru toate unitățile, scrie Profit.ro.

Potrivit unor informații apărute în presă în anii anteriori, încasările anuale ale unui restaurant McDrive din București pot ajunge și la peste cinci milioane euro.

Premier Restaurants România SRL, care operează toate McDonald’s-urile din România, a terminat anul trecut cu un profit net de 87,6 milioane lei, la o cifră de afaceri de circa 869 milioane lei.

Cele două părți au convenit majorarea cotei din încasări la niveluri cuprinse între 5% și 5,5%, în funcție de locație și de suprafață, suma minimă lunară totală încasată de Primărie urmând să se ridice la circa 36.500 euro pe lună, de aproape 3,6 ori mai mare decât în prezent, anunță Profit.ro.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost