Ambasada Marii Britanii la București, eveniment pentru cuplurile LGBT din România, în parteneriat cu Asociația ACCEPT. „Acționăm ca un aliat puternic”

Ambasada Marii Britanii la București s-a declarat, miercuri, pe Facebook, un aliat puternic al comunității LGBT din România, anunțând că a găzduit un eveniment pentru cuplurile LGBT din România, în parteneriat cu ACCEPT, asociația care organizează marșul LGBT de sâmbătă.

În săptămâna LGBT+ PRIDE în România, Marea Britanie acționează ca un aliat puternic al comunității LGBT susținând drepturi egale pentru toată lumea, se precizează în anunțul postat pe Facebook.

„Împreună cu Asociatia Accept am găzduit un eveniment pentru familiile LGBT+ din România, care încă suferă de discriminare, deoarece nu primesc nicio recunoaștere sau protecție. Vom continua să promovăm diversitatea și incluziunea ca parte a muncii noastre, cu convingerea puternică că o societate incluzivă este o societate mai bogată și mai corectă pentru toți”.

Totodată, ambasadorul Andrew Noble a precizat în comunicat că se bucură că „are diversitate în familie și în ambasadă”. „Suntem cu toții mai buni din cauza asta”,  susține Andrew Noble.

Partidul AUR a acuzat voalat Ambasada Marii Britanii că s-a implicat în autorizare marșului LGBT, reamintind de Convenția de la Viena din 1961 cu privire la relațiile diplomatice.

„Astfel, conform art. 41, alin. (1) și (2) din Convenție, un ambasador are datoria de a nu se implica într-o decizie a autorităților din țara gazdă. Textul Convenției nu specifică nicăieri că ambasadorii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt scutiți de această datorie”, se precizează în comunicatul transmis de AUR.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost