Cîțu, o nulitate și un țepar de duzină

Majoritatea românilor, inclusiv foarte mulți colegi de-ai săi din PNL, știu că Florin Cîțu, premierul României, e o nulitate. Probabil că de aceea a și fost promovat de cei ce trag sforile din umbră. Acum aflăm că mai e și un țepar de duzină, pentru că ce a făcut el în SUA neplătind cardul de credit înainte de părăsirea țării exact asta este, o țeapă de duzină, un furt ordinar pe care nu băncile îl suportă, ci ceilalți clienți onești care se întreabă de ce sunt dobânzile așa de ridicate la cărțile de credit. Păi tocmai de aceea, pentru că toate furturile de genul acesta trebuie recuperate de undeva.

Și nu doar atât, domnul Cîțu mai e și pericol public. Una e să bei o bere, două sau nouă, nimeni nu te condamnă, pe banii tăi te poți îmbăta ori de câte ori ai chef. Dar să te urci la volan beat pulbere și să pui în pericol viața unor persoane nevinovate e cu totul altceva, dă dovadă de inconștiență, ca să mă exprim elegant. Și cu toate acestea, o mulțime de persoane cu pretenții îi iau apărarea. Cică toți am fost tineri, toți ne-am îmbătat așa că infracțiunea comisă de Florin Cîțu nu e mare lucru. Vă dați seama câți lingăi sunt în România?

Și acest individ mediocru a ajuns premier al României iar acum se visează și președinte al PNL. Dar problema nu e doar cu el, ci și cu cei ce-l periază și îi cântă în strună. Iar ăștia sunt o grămadă, deși știu ce om mărunt e.

Un lider adevărat, natural, se impune prin competență și prestanță. Nu e cazul lui Cîțu, care nu are nici un fel de prestanță iar competența sa tinde spre zero. „Calitățile” sale sunt aroganța, tupeul și obrăznicia, adică exact „atuurile” nulităților. Și cu toate acestea, o grămadă de pnl-iști cu pretenții se gudură pe lângă el, să nu cumva să rateze trenul „echipei câștigătoare”. Vă dați seama ce partid e PNL-ul dacă e gata să-și aleagă ca președinte o asemenea nulitate? Vă dați seama ce calitate umană au cei ce iau decizii pentru România? Oare în guvernul României sunt și oameni competenți? Dacă da, aș fi curios cum se simt când știu că trebuie să se subordoneze unei asemenea nulități arogante și obraznice. Oare mai există oameni de onoare în structurile puterii?

Pentru că eu nu pot să cred că un om competent, cu onoare, poate accepta să dea raportul unui asemenea individ.

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost