Icoana Maicii Domnului „Siriaca” de la Mănăstirea Ghighiu, adusă la Biserica „Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti, în perioada 14 – 16 august

Icoana Maicii Domnului „Siriaca” de la Mănăstirea Ghighiu va fi dusă, sâmbătă, la Biserica „Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti, ultima ctitorie a Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, anunță Basilica.ro.

Biserica „Sfântul Gheorghe Nou” îşi serbează hramul de vară. Sfinţii Martiri Brâncoveni pomeniţi în 16 august sunt ocrotitorii lăcaşului de cult din centrul Capitalei.

Credincioşii au posibilitatea de a aduce cinstire icoanei în perioada 14 – 16 august.

Programul slujbelor:

Sâmbătă, 14 August

17:00 Primirea delegaţiei care aduce icoana, urmată de o procesiune, după care icoana va fi aşezată în biserică;

17:30 Slujba Prohodului Adormirii Maicii Domnului.

Duminică, 15 August

09:00 Slujba Acatistului Adormirii Maicii Domnului;

10:00 Sfânta Liturghie;

17:00 Slujba Acatistului icoanei Maicii Domnului „Siriaca”;

Luni, 16 August

08:00 Slujba Utreniei;

10:00 Sfânta Liturghie;

12:00 Slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii;

17:00 Slujba Acatistului Sfinților Martiri Brâncoveni.

Biserica „Sfântul Gheorghe” – Nou  este ultima ctitorie a Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu și singura rămasă până astăzi în Capitala României.

Icoana Maicii Domnului „Siriaca” datează din secolul al șaisprezecelea și a fost adusă la Mănăstirea Ghighiu în 1958 de Episcopul Vasile Samaha de Serghiopolis din Patriarhia Antiohiei şi a Întregului Orient.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit în şedinţă în data de 15 februarie 2018, a hotărât înscrierea în calendar a sărbătorii închinate Icoanei Maicii Domnului Siriaca, având dată de prăznuire 3 mai.

De-a lungul timpului, numeroși credincioși care s-au rugat Maicii Domnului aducând cinstire icoanei de la Mănăstirea Ghighiu au mărturisit că au primit ajutor grabnic, vindecări și întărire în credință, scrie Basilica.ro.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost