Ministrul ungar al Justiției, Judit Varga: Am enervat Bruxellesul doar pentru că noi considerăm protejarea copiilor mai importantă decât cocoloşirea lobby-ului LGBTQ

Ungaria a fost atacată de Bruxelles la un nivel fără precedent doar pentru că Budapesta consideră o prioritate protecţia copiilor şi a familiilor şi de aceea nu doreşte să permită accesul lobby-ului LGBTQ în şcolile şi grădiniţele din Ungaria, a scris pe Facebook ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, consemnează MTI, citată de Agerpres.

Am enervat Bruxellesul doar pentru că noi considerăm protejarea copiilor mai importantă decât cocoloşirea lobby-ului LGBTQ”, a subliniat Judit Varga.

Aceasta a reamintit că  guvernul ungar a avut „numeroase dispute de-a lungul timpului cu instituţiile de la Bruxelles”, pe care le-a „reglementat oficial răspunzând corect la toate problemele şi preocupările şi, mai mult, a respectat întotdeauna Tratatele” UE.

Chiar și așa, a precizat ministrul ungar, sursele recentului raport al Comisiei Europene despre statul de drept în ţările UE au fost părtinitoare şi au reflectat folosirea de standarde duble împotriva Ungariei, şi prin urmare „concluziile acestuia sunt incorecte”.

Potrivit lui Varga, „Bruxellesul se aşteaptă ca organele constituţionale independente ale Ungariei să ia deciziile pe care Comisia Europeană le consideră dezirabile în cazuri specifice, indiferent de fapte şi reglementări, ceea ce reprezintă un abuz de putere din partea Comisiei.

Raportul Comisiei Europene privind statul de drept reprezintă un nou instrument de presiuni politice şi nu poate servi ca bază pentru viitoare mecanisme sau proceduri. Ne vom lupta„, conchide Varga, atenţionând că va face cunoscută poziţia guvernului său „referitor la astfel de atacuri fără precedent” într-o scrisoare tradusă în mai multe limbi, adresată instituţiilor şi statelor membre ale UE.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost