Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu: Se încearcă instaurarea unei DICTATURI, sub pretexte medicale

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a avertizat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că în România se încearcă instaurarea unei noi dictaturi, sub pretexte medicale.

Această ipoteză este justificată de măsurile pe care guvernul de coaliție le impune de mai bine de un an și jumătate.

Măsurile devin tot mai grave, a subliniat liderul AUR, dând ca exemplu ultima Hotărâre dată de Guvernul Cîțu, așa zisă a „relaxării”.

„Această hotărâre este o minciună care maschează un atac asupra democrației. Se instituie obligații pentru cei care vor să aibă acces la spectacole, la proteste, chiar și la școlarizare”, a spus senatorul Claudiu Târziu, amintind de cazul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.

Reamintim că UBB a anunțat că, din această toamnă, studenții vor putea participa fizic la cursuri doar dacă sunt vaccinați împotriva covid, au trecut prin boală sau se testează zilnic cu test antigen rapid sau o dată la trei zile cu test PCR, după cum a relatat RostOnline.

„Încet, încet, asa numitul pașaport de vaccinare va fi introdus și la noi. El a căpătat consistență în alte țări europene și se pare că spre asta ne îndreptam și noi, fără nicio justificare știintifica”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu.

În ceea ce privește obligativitatea vaccinării, co-președintele AUR a precizat

„Obligativitatea vaccinarii este neconstituțională și ne opunem ei în mod categoric”.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost