Presa din Grecia, elogiu pentru pompierii români: Practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate

Presa din Grecia prezintă în termeni admirativi intervenția pompierilor români împotriva incendiilor, spunând că ea reprezintă oglinda unei țări dezvoltate, ci nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd, anunță Ziare.com, citând fimes.gr.

„Pompierii români care au venit în țara noastră să întărească efectivele anti-incendiu și să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare.

La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile.

De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd”, se arată în articolul menționat.

România s-a alăturat, săptămâna trecută, țărilor care acordă sprijin autorităților din Grecia în luptă cu incendiile devastatoare care au afectat grav în ultimele zile această țară. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că România a trimis în Grecia 108 pompieri.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost