Președintele PE, David Sassoli: Statele UE trebuie să primească refugiați afgani. AUR, către Iohannis și Guvern: Nu expuneți românii valului de migranți!

Refugiaţii care sosesc din Afganistan ar trebui să fie repartizaţi proporţional între statele membre ale UE, a declarat miercuri preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunțat Agenția Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit acestuia, Uniunea Europeană are responsabilitatea de a accepta refugiaţi afgani şi nu poate lăsa persoane care au lucrat pentru blocul comunitar în Afganistan „să se confrunte cu răzbunarea” talibanilor

„Avem o responsabilitate. Comisia Europeană poate autoriza o repartizare egală a acestora între statele membre pentru a păstra o paritate, iar acest lucru se poate realiza rapid”, a afirmat David Sassoli.

AUR: Prioritatea noastră sunt românii!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat public președintelui Iohannis și Guvernului să nu expună românii valului de migranți afgani.

„AUR cere președintelui Iohannis și Guvernului să nu expună românii în fața valului de refugiați afgani, care ar putea genera reale amenințări la adresa securității naționale și ar afecta bugetul țării și așa insuficient”, se precizează în comunicatul transmis de AUR.

Reamintim că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat, marți, că România se pregătește să facă față unui viitor val de migranți afgani. Pe de altă parte, Ungaria s-a poziționat categoric împotriva acceptării migranților afgani, altfel decât cu restricții, după cum a relatat RostOnline.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost