Semnele DICTATURII spre care se îndreptă România. Claudiu Târziu (AUR): Românii trebuie să conștientizeze cu ce ne confruntăm

În România se încearcă instaurarea unei dictaturi, una sub pretext medical de această dată, fiind momentul ca românii să treacă la rezistență în fața acestei tentative.

Avertismentul a fost făcut, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, de co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

„Mă aflu într-un turneu în toată Moldova, turneu în care atrag atenția că se încearcă instaurarea unei noi dictaturi, o dictatură sub pretext medical. Vreau să arăt care sunt caracteristicile acestei dictaturi, astfel încât românii să conștientizeze cu ce ne confruntăm și să treacă la o rezistență în fața acestei tentative.

Un stat democratic este greu de menținut și greu de apărat, dar numai într-un stat democratic drepturile si libertățile cetatenilor sunt garantate. Trebuie să fim tot timpul atenți. Libertatea pare un bun câstigat și nu te gândești că te-ar putea lipsi cineva de ea. Însă, am vazut în ultimul an și jumătate că este foarte ușor să te lipsească cineva de libertatea ta.

Asa încep toate regimurile dictatoriale. Cu pretexte diverse, care în cele din urmă restrâng drepturi și libertăți, până la a le desființa”, a explicat senatorul Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, o dictatură are câteva caracteristici, care deja și-au făcut simțită prezența în România în ultimul an și jumătate.

TEROARE

O dictatură este instaurată prin teroare și am văzut că au fost dezlănțuite campanii de înfricoșare a românilor în valuri, campanii care nu s-au stins încă, ci- dimpotrivă- capată tot mai multă forță, se alimentează din anumite surse interne și externe și reizbucnesc sub alte forme.

LIPSIRE DE DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI

Apoi, lipsirea de drepturi și libertăți. Am fost închiși în case, am fost obligați să ieșim numai cu declarații pe propria răspundere, soldați înarmați patrulau pe străzi, am fost obligați să purtăm măști peste tot. Suntem obligați în continuare să ne testam, să ne vaccinăm. Obligativitatea vaccinării este elementul central al acestei dictaturi și spre ea ne îndreptăm.

MINCIUNĂ OFICIALĂ

O altă caracteristică a dictaturii este minciuna oficială. Ea este articulată bine, cu osârdie, spusă de foarte multe ori pe toate canale publice, astfel încât capată valoare de adevăr. Multă lume nu-și mai pune întrebarea dacă este sau nu adevărat ceea ce emite Guvernul. Și am vazut de câte ori ne-a mințit Guvernul în acest an și jumatate.

ABUZ DE PUTERE

Nu în ultimul rând, o dictatură se caracterizează prin abuz de putere. Statul știe mai bine ce este bine pt cetățenii lui și face acest bine cu forța. Dispune de viața și de sănătatea cetățenilor lui.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost