Viena: Testare obligatorie pentru copiii de peste 6 ani, la accesul în spații publice, de săptămâna viitoare

În Viena, prezentarea unui test negativ va condiționa accesul în spații publice inclusiv pentru copiii de peste 6 ani, începând de săptămâna viitoare, informează ȘtiriTVR.ro.

Potrivit sursei citate, cel puțin un test negativ va fi necesar pentru participarea la mai toate activitățile publice: transport în comun, cumpărături, evenimente culturale sau sportive, masă la restaurant.

Măsura se aplică inclusiv copiilor de la 6 ani în sus. Până acum, erau vizați doar copiii cu vârstă mai mare de 12 ani.

Masca de protecție redevine obligatorie în toate magazinele. Autoritățile avertizează că dacă rata de infectare crește se vor impune noi restricții.

Și în restul Austriei testul negativ este obligatoriu pentru toți clienții restaurantelor, dar are aceeași valabilitate ca și până acum și este necesar doar de la vârstă de 12 ani, iar masca de protecție este obligatorie doar în magazinele alimentare și farmacii.

Pe de altă parte, Israel a lansat, duminică, o campanie de testare a copiilor cu vârsta de peste 3 ani, pentru a studia anticorpii dezvoltaţi de copiii nevaccinaţi, înainte de începerea noului an şcolar, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Viena: Testare obligatorie pentru copiii de peste 6 ani, la accesul în spații publice, de săptămâna viitoare”

Comentariile sunt închise.