UPDATE: Ședința din Parlament a fost suspendată din lipsă de cvorum. Moțiunea a fost comunicată Guvernului

ACTUALIZARE ORA 14:00

Moțiunea de cenzură a fost comunicată Guvernului, după ce și ședința de marți a fost suspendată din lipsă de cvorum, anunță Digi24.

Decizia a fost anunțată de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Știrea inițială:

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se reunesc din nou, marți, la ora 11.00, pe tema moțiunii de cenzură care a fost inițiată, săptămâna trecută, de partidul AUR.

Este a patra ședință de acest fel, ajungându-se în această situație după ce PSD a boicotat ședintele de vineri, sâmbătă și luni.

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a anunțat, luni, că va comunica moțiunea Guvernului „indiferent dacă va fi sau nu cvorum”.

„În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor care are obligaţia de a prezenta moţiunea de cenzură în Birourile permanente reunite şi de a comunica guvernului, voi mai convoca o reuniune a Birourilor permanente reunite, după care voi comunica Guvernului, indiferent dacă va fi sau nu cvorum. Mă voi consulta cu colegii din Birurile permanente pentru a convoca la o oră potrivită, astfel încât să putem să avem cvorum şi să putem derula procedurile constituţionale şi legale”, a anunțat, luni, la Palatul Parlamentului, Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!” a fost semnată de 122 de parlamentari AUR și USRPLUS.

Reamintim că social-democrații au decis, luni, să boicoteze ședința Birourilor Permanente Reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor unde se discuta introducerea moțiunii de cenzură pe ordinea de zi de dezbatere și vot în Parlament, după cum a relatat RostOnline.

Pe de altă parte, miniştrii USR PLUS sunt așteptați să îşi depună demisiile, marţi dimineaţa, la Guvern, după ce vicepremierul Dan Barna, a anunţat, luni seara, că miniştrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîţu.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost