Capitală intră în scenariul roșu. Certificatul sanitar devine OBLIGATORIU pentru mai multe activități. Mitingurile se pot organiza cu cel mult 100 de oameni

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, vineri, intrarea Capitalei în scenariul roşu, noile măsuri fiind aplicate din data de 25 septembrie, de la ora 00.00, a anunţat Florela-Antonela Ghiţă, suprefectul Capitalei, anunță News.ro.

Astfel, accesul în restaurante, cafenele în interior şi pe terase va fi făcută, începând de sâmbătă, la o capacitate de 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5.00 – 2.00, pe baza certificatului sanitar covid.

De asemenea, „organizarea şi desfăşurarea activităţii instituţiilor publice sau private de cultură care administrează spaţii special destinate activităţilor cultural artistice în aer liber se pot realiza cu participarea a cel mult 1.000 de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 4 mp pentru fiecare persoană şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară”, arată hotărârea CMBSU.

Totodată, „organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”.

Este permisă organizarea de evenimente private – nunţi, botezuri – cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Participanţii trebuie să fie vaccinaţi cu schema completă, să aibă test PCR ssau antigen cu rezultat negativ sau să facă dovada trecerii prin boală.

De asemenea, adunările publice precum mitingurile și demonstrațiile pot fi organizate cu un număr de maximum de 100 de participanți.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Capitală intră în scenariul roșu. Certificatul sanitar devine OBLIGATORIU pentru mai multe activități. Mitingurile se pot organiza cu cel mult 100 de oameni”

Comentariile sunt închise.