Cultul personalității: „Noi toți îi datorăm lui Klaus Iohannis cine suntem azi, domnule Orban, niciodata invers”, Monica Anisie, PNL

Doamna Monica Cristina Anisie este președintele filialei PNL din Sectorul 2, București. Din poze nu pare, dar poate că a fost precoce și a făcut școala de partid pe vremea lui Ceaușescu. Altfel cum se poate explica mesajul publicat pe contul său de Facebook adresat lui Ludovic Orban și pe care îl redăm mai jos?

Dezolant atacul (încă) președintelui PNL, Ludovic Orban, la președintele țării, Klaus Iohannis.

Poate ați uitat, dle Orban, cine v-a sprijinit pentru a ajunge premier, poate ați uitat rezultatul alegerilor din decembrie 2020, atunci când, în calitate de președinte PNL, asigurați (cam cum o faceți și astăzi) pe toată lumea de marele succes ce va să ne lovească?!

Numai că garantul unității, garantul triumfului, garantul democrației din PNL, toate acestea nu au fost și garantul demisiei dumneavoastră de onoare…

Și în acel moment, președintele căruia azi Ludovic Orban consideră că el și partidul nu-i datorează nimic, l-a sprijinit total, respectându-l și oferindu-i o nouă șansă prin mandatarea negocierii Guvernului de coaliție!

În criza acestor zile, președintele PNL are un rol major! Ruperea coaliției imputată premierului Cîțu este, de fapt, rezultatul negocierii dezastruoase a lui Orban.

Un premier în funcție nu ar putea permite niciodată oricărui ministru ca activitatea Guvernului să fie sabotată din considerente politice.

În urma negocierilor prin care Ludovic Orban și-a asigurat fotoliul de președinte al Camerei Deputaților, partenerul nostru de Coaliție a fost cadorisit nesperat cu portofolii și domenii importante. Mai departe, în cele opt luni de guvernare, anumiți miniștri USR s-au manifestat ca și cum ei ar fi fost câștigătorii alegerilor și conducătorii de drept ai Guvernului.

Acțiunile prim-ministrului Cîțu nu au vizat decât îndeplinirea corectă a sarcinilor asumate de fiecare membru al Coaliției, apărarea demnității Partidului Național Liberal și îndeplinirea programului de guvernare agreat. Un președinte de partid are datoria de a interveni atunci când lucrurile scapă de sub control sau atunci când partenerii de coaliție își depășesc atât atribuțiile, cât și raportul relațiilor de putere stabilit de rezultatul alegerilor. Și are puterea să facă asta chiar și în detrimentul unei lezări a propriei imagini.

Premierul Florin Cîțu a demonstrat că are toate aceste atribute pentru a fi un bun președinte PNL. Florin Cîțu nu a negociat și ”naturalizat” membri PSD pentru propriile interese. Premierul României nu și-a vândut partidul pentru o funcție, el nu s-ar alia la primul hop cu partenerii conjuncturali ai AUR, dimpotrivă, viitorul președinte al PNL alege să nu dezerteze, ci să rămână în fruntea acelui Guvern care a promis să-și respecte alegătorii și să contribuie la dezvoltarea României, Guvernul românilor!

Când spuneți că „PNL nu datorează nimic președintelui Iohannis, ci DIMPOTRIVĂ…” la ce vă referiți, domnule Orban? Atunci când președintele românilor ne reprezintă cu mândrie oriunde în lume, v-o fi dator dumneavoastră?

Când în unele momente, actualul președinte PNL în deliru-i se confundă cu marele Brătianu, încercând să ne sugereze unele asemănări de destin, n-ar trebui să uite că cel din urmă nu și-a sacrificat niciodată partidul pentru sine.

Și nu ar trebui să uite că noi, liberalii, câștigăm prin noi înșine, nu prin orice mijloace și fără scrupule!

Noi toți îi datorăm lui Klaus Iohannis cine suntem azi, domnule Orban, niciodată invers!!!

#ÎmpreunăcuKLAUSIOHANNIS
#ÎmpreunăpentruRomânia

Conform doamnei Anisie, România și PNL au doi cârmaci, unul la Cotroceni și cel de-al doilea la Palatul Victoria. Două genii ale Carpaților pentru care românii ar trebui să fie recunoscători Providenței.

De cât de greoi se exprimă președintele României, Klaus Iohannis, știm cu toții. La fel cum știm cât de greoi se exprimă și premierul României, Florin Cîțu. Despre acesta din urmă s-a pronunțat și profesorul universitar Ciprian Mihali pe Facebook:

Am ascultat fragmente din intervenţia lui Florin Cîţu la Digi24. Atent cum sunt la limbaj şi la argumentare, pot să spun cu mâna pe inimă că de la Viorica Dăncilă încoace nu am văzut o personalitate publică mai incoerentă si care să dea dovadă de o asemenea sărăcie de vocabular.

Are dificultăţi în a articula cuvintele în propoziţii şi propoziţiile în fraze, se repetă obsesiv, se poticneşte, pronunţă greşit, stâlceşte cuvinte simple, lasă fraze neterminate, face dezacorduri sau construieşte propoziţii fără sens.

Aşa cum spuneam şi despre Viorica Dăncilă, toate acestea sunt semne ale unei inteligenţe mediocre şi ale unei educaţii precare. O minte limpede şi sigură pe ea însăşi se exprimă limpede şi apăsat. O minte sărăcăcioasă şi nesigură pe ea se va exprima în cuvinte puţine şi în formulări incoerente.

Aceste carenţe vizibile de către oricine au darul de a ne îngrijora, pentru că domnul Cîţu este chemat să decidă pentru noi toţi, în condiţiile in care discernământul lui nu pare cel mai sănătos.

Dacă la acest tablou adaugăm infantilismul colajului video de pe Instagram, în care premierul se compară cu un Superman, într-un montaj care încurajează practica periculoasă a tehnicii de manipulare deep fake, avem toate motivele să fim preocupaţi pentru acele dimensiuni ale vieţii noastre care depind de deciziile domnului Cîţu şi ale celor care îl promovează în mod interesat şi iresponsabil. Aşa cum arată ţara azi, soluţia e oare un simulacru de Superman prost falsificat? (sursa)

Jalnic a ajuns PNL dacă a ajuns să fie condus de Iohannis și Cîțu!

 

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost