Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, prezent la Forumul Economic din Polonia: UE nu permite dezbateri deschise şi democratice

Uniunea Europeană nu permite să aibă loc dezbateri democratice bazate pe respect reciproc, a avertizat, marți, ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, informează agenţia MTI, citată de Agerpres.

Declarația a fost făcută în cadrul Forumului Economic care are loc în aceste zile la Karpacz, în Polonia.

Potrivit sursei citate, ministrul Peter Szijjarto a subliniat că cei ale căror opinii diferă de curentul principal au fost adesea etichetaţi ca „anti-Europă” şi marginalizaţi, adăugând că utilizarea dublului standard în interiorul blocului comunitar este de asemenea o „provocare majoră”, pentru toate cele 27 de state membre.

Interesele Ungariei stau într-o UE puternică, bazată pe state membre puternice capabile să îşi păstreze patrimoniul, identitatea naţională şi cultura, respingând poziţia federalistă extremistă ce favorizează înfiinţarea unor „State Unite ale Europei”, a spus Szijjarto, adăugând că Ungaria este de asemenea împotriva transferului mai multor puteri către Bruxelles.

În ceea ce priveşte nivelul de competitivitate al UE, ministrul a declarat că statele membre ar trebui lăsate să decidă asupra propriilor politici de impozitare, subliniind importanţa concurenţei interne.

La Forumul Economic care se desfășoară la Karpacz este prezent și co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, după cum a anunțat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost