O profesoară de la o universitate din SUA își cere scuze pentru că este albă și heterosexuală

Dr. Crystal Duncan Lane este profesoară la Universitatea Virginia Tech din SUA și victimă a corectitudinii politice. Dacă ar fi vorba doar de domnia sa nu ar fi o problemă prea mare. Problema e că este profesoară și principala sa activitate e educarea studenților. Vă dați seama ce fel de educație primesc studenții respectiv dacă doamna profesoară își cere scuze că e albă și heterosexuală? Vă dați seama că normalitatea a ajuns să fie motiv de rușine pentru unii?

Dar iată ce a scris doamna profesoară despre persoana sa:

Sunt o femeie caucaziană (adică albă, n.n.), heterosexuală și primă din familie cu studii superioare.  În vene îmi curge sânge scoțian, britanic și norvegian. Sunt căsătorită cu un bărbat heterosexual și facem parte din clasa de mijloc. Deși nu am cerut numeroasele privilegii din viața mea de care am beneficiat, voi continua să beneficiez de ele, indiferent dacă îmi place sau nu.

[…]

Aceasta este o nedreptate. Sunt și voi continua să lucrez zilnic pentru a fi antiracist și pentru a confrunta rasismul înnăscut din mine datorită faptului că sunt albă pentru că asta este realitatea și istoria oamenilor albi

Voi lucra să fiu mai bună în fiecare zi. Mă voi transforma în fiecare zi. Acest lucru mă îngrozește în fiecare zi. Îmi invit elevii albi să mi se alăture în această călătorie. Și studenților mei de culoare: îmi cer scuze pentru ororile inexcusabile din istoria noastră comună. (sursa)

Grav e că sunt pline universitățile americane de asemenea „profesori”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „O profesoară de la o universitate din SUA își cere scuze pentru că este albă și heterosexuală”

  1. Sunt ființă umană și îmi cer scuze tuturor animalelor pe care le-am oprimat cu existența mea. Mai ales că sunt și bărbat alb ”cis-gendered” :))

Comentariile sunt închise.