PS Ignatie, Episcopul Hușilor: Din sate dispar școlile, primăriile și casele. Singura care rămâne este biserica, dând mărturie, peste veacuri, că au fost acolo oameni care L-au căutat pe Dumnezeu

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, împreună cu Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, au oficiat, joi, 9 septembrie 2021, slujba de sfințire a bisericii cu hramurile „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana” din localitatea Polocin, filie a Parohiei Pogonești, Protopopiatul Bârlad.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie a mulțumit Părintelui Episcop Antonie pentru împreuna slujire și pentru efortul de a veni din Basarabia pentru a participa la acest moment deosebit din viața creștinilor din Parohia Pogonești, a anunțat, printr-un comunicat, Episcopia Hușilor.

„Suntem contemporani cu un eveniment deosebit din viața acestui sat și a acestei comunități.

Astăzi, împreună cu Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, cu preoții și diaconii împreună-slujitori, am binecuvântat și am sfințit, chemând harul lui Dumnezeu, peste truda celor care au ctitorit această biserică, ridicată din dragostea și jertfa tuturor celor implicați în acest proiect minunat, pentru veșnicie. Bisericile se construiesc cu acest gând – pentru veșnicie.

În satele depopulate dispar școlile, primăriile și casele; singura care rămâne este biserica, dând mărturie, peste veacuri că, în acel loc, au fost o mână de oameni care au locuit și s-au rugat, căutându-L pe Dumnezeu”, a spus PS Ignatie.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Antonie de Bălți a oferit o bisericii din acest sat o candelă aprinsă „care să ardă mereu pentru unitatea neamului românesc”.

Credincioșii s-au bucurat și de prezența Grupurilor corale „Doinița” din raionul Strășeni, Basarabia, și „Răzeșii” din Pogonești, care au interpretat mai multe cântece cu caracter religios și patriotic.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „PS Ignatie, Episcopul Hușilor: Din sate dispar școlile, primăriile și casele. Singura care rămâne este biserica, dând mărturie, peste veacuri, că au fost acolo oameni care L-au căutat pe Dumnezeu”

Comentariile sunt închise.