Ministerul Educației, sancționat pentru încălcarea legii GDPR. Ministrul Cîmpeanu INSISTĂ cu formularul pentru vaccinarea copiilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Ministerul Educației a fost sancționat pentru încălcarea legii GDPR, deoarece școala nu are dreptul să prelucreze date cu caracter personal, însă nu renunță la formularul pentru vaccinarea copiilor.

Ministrul Cîmpeanu a precizat, joi seara, la un post de televiziune, că Ministerul Educației a fost sancționat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal pentru un formular trimis anul trecut în legătură cu interdicția de a înregistra orele online.

„Am avut o surpriză ieri, spre exemplu, de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, cum că un formular care a fost distribuit anul trecut, într-o altă epocă, trebuie să fie distrus, să se distrugă toate răspunsurile, pentru că şcolile nu au dreptul de operator de date cu caracter personal și prin acea întrebare, care viza imposibilitatea înregistrării orelor online – era ceva nevinovat -, s-a spus, totuşi, că nu avem dreptul şi am fost sancţionaţi pe Ministerul Educaţiei”, a declarat, la Digi24, Sorin Cîmpeanu.

Dezvăluirea a venit în contextul în care ministrul Educației vorbea despre chestionarul trimis școlilor în legătură cu intenția de vaccinare.

Cu toate acestea, Sorin Cîmpeanu a subliniat că se va distribui un chestionar în şcoli, pentru a afla intenţia părinţilor de a vaccina copiii.

„E o întrebare simplă, nu este obligatorie, fiecare părinte poate să răspundă cu DA, dacă vrea, cu NU, nu-l obligă nimeni, sau are la dispoziție și o rubrică INDECIS. Este un chestionar simplu, pe care am anunţat că o să-l trimitem în fiecare școală.

Deci, insist ca acest chestionar trebuie să fie trimis, că are unic scop acela de a veni în sprijinul celor care vor să se vaccineze. N-avem nimic cu cei care nu vor sau sunt încă indeciși, dar pentru cei care vor să se vaccineze, să putem să mergem cu echipe mobile în scoli”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Reamintim că Alianța Părinților a informat, recent, că părinții au dreptul legal să nu completeze acest chestionar, după cum a relatat RostOnline la momentul respectiv.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost