Senatorul Claudiu Târziu (AUR), declarație politică în Senat: Congresul miserupismului și reacția majorității tăcute și discriminate

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a depus în Senat o declarație politică în care a atras atenția cu privire la organizarea de către partidul aflat la guvernare a unui congres cu 5.000 de participanți, cu ignorarea restricțiilor impuse cetățenilor României.

Redăm integral declarația politică a senatorului Claudiu Târziu, copreședintele AUR:

„Falia dintre români și președintele din umbră al PNL, dl. Iohannis, este astăzi mai evidentă ca niciodată. Pentru cei mai mulți dintre noi, ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, la Congresul PNL, nu a fost deloc o surpriză. A fost, însă, o reconfirmare – nici nu mai știu a câta! – a disprețului profund, a ofensei și a imensului cinism pe care le exprimă în mod constant dl. Iohannis și lacheii săi față de noi toți.

Prin ceea ce a arătat unei țări întregi, evenimentul din 25 septembrie este semnificativ. În cel mai malign sens cu putință. Nimic din ceea ce CNSU-Cîțu impunea în ultimele zile nu a fost respectat în cadrul Congresului PNL-Cîțu. În ziua în care rata de infectare a atins 4 la mia de locuitori, 5000 de delegați ai partidului de guvernământ s-au înghesuit la Romexpo. În plin „scenariu roșu”!

Guvernul și brațul său armat CNSU interzic de facto nunțile și botezurile, manifestările publice sau participarea la viața socială a 70% dintre români. Dar tac mâlc când este vorba despre propriul Congres politic, organizat cu 5000 de participanți într-un spațiu închis!

De ce nu explică aceiași factori decidenți cum a fost posibil ca, la 2 zile de la evenimentul PNL, numărul de cazuri din București să se tripleze față de cifrele anunțate în preziua sau în ziua Congresului? Sunt două explicații logice: fie aglomerația de la Romexpo a determinat această explozie, fie cifrele au fost măsluite. Atât DSP și Poliția, cât și organizatorii Congresului ar trebui să vină urgent cu răspunsuri în fața opiniei publice!

Ce au înțeles românii, privindu-i pe dl. Iohannis și pe delegații liberali burdușiți la Romexpo? Că aceia care legiferează cine și când are voie să iasă din casă, sunt tot aceia care își ignoră și își încalcă deliberat propriile legi. Că aceștia se consideră pe sine deasupra legii și se manifestă ca atare. Că suferă de mania grandorii și de miserupism față de majoritatea românilor. Că dubla-măsură și dublul-standard funcționează din plin. Că Iohannis și „guvernul său” îi sfidează și îi desconsideră pe români!

Dar românii, acea majoritate discriminată și batjocorită, nu vor mai tăcea!

Sâmbătă, 2 octombrie, în Piața Universității, începând cu ora 17.00, domnii Iohannis, Cîțu și cozile lor de topor din guvern, din comitete și comisii, vor avea parte de o surpriză. Un răspuns cum se cuvine la dezastrul social și economic în care au cufundat România. Pentru că nimeni nu mai crede în propaganda deșănțată, în cifrele suspecte și în psihoza colectivă de care sunt aceștia direct responsabili”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost