14 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

Biserica Ortodoxă Română sărbătorește, joi, 30 septembrie, 14 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh, a anunțat Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Cu acest prilej, de la ora 8:30, se va săvârși Sfânta Liturghie în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” al Reşedinţei Patriarhale, iar la ora 12:00, în Altarul de vară al Catedralei Patriarhale „Sfinţii Împărați Constantin și Elena”, slujba de Te Deum, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate în viața Bisericii Ortodoxe Române şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei 14 ani de slujire patriarhală.

„Din cauza actualelor condiții restrictive create de pandemie, a numărului crescând de infectări ce au inclus capitala României în „scenariul roșu”, aniversarea întronizării Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române se va desfă­șura în acest an într-un cadru restrâns, doar cu participarea Preasfințiților Episcopi-vicari din București, a membrilor Permanenței Consiliului Național Bisericesc și a membrilor Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor”, se precizează în comunicat.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost