Timișoara, primul mare oraș din România unde certificatul sanitar devine obligatoriu, de marți

Certificatul sanitar devine obligatoriu în Timișoara, precum și în alte localități din județul Timiș, începând de marți, 21 septembrie, anunță Tion.ro.

Potrivit sursei citate, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis luni ce măsuri anti-Covid vor fi luate în mai multe localități din Timiș, în funcție de rata de infectare.

Astfel, la Timișoara, Buziaș, Moșnița Nouă, dar și în alte localități intră în vigoare certificatul sanitar.

„Certificatul verde se aplică de mâine (marți – n.r.) în aproape toate activitățile culturale, recreative sau din domeniul industriei Horeca. În general, peste tot se va cere certificatul verde, la o incidență între 3 și 6 la mie, la cinema, spectacole, concerte, festivaluri chiar și în aer liber, activități recreative, sportive, nunți, botezuri, precum și în restaurante, baruri, cluburi sau alte societăți cu activitate de preparare, comercializare, consum produse alimentare sau băuturi alcoolice, inclusiv la terasele acestora din urmă, cu o prezență de până la 50% din capacitatea maximă”, a explicat, pentru Tion, subprefectul Ovidiu Drăgănescu, cel care are atribuții de prefect al județului Timiș.

Acesta este și cazul orașelor Timișoara, Buziaș, Jimbolia și al localităților Giulvăz, Bucovăț, Mașloc, Denta, Dumbrava, Bara, Becicherecu Mic, Moravița, Moșnița Nouă, Șag, Dumbrăvița, Giroc, Sânandrei, Dudeștii Noi, Ghiroda, Pădureni, Parța și Sacoșu Turcesc, conform ultimei hotărâri CJSU de luni.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de marți, 21 septembrie.

Reamintim că, săptămâna trecută, guvernul Cîțu a aprobat o Hotărâre potrivit căreia doar românii care dețin permis sanitar vor putea participa la anumite activități, în localitățile în care incidența depășește 3 la mia de locuitori, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost