Mii de copii, cobai pentru companiile producătoare de vaccinuri anti-covid

Mii de copii sunt folosiți pe post de cobai pentru testarea vaccinurilor anti-covid, fără ca vreo autoritate să se sesizeze cu privire la această practică și chiar dacă, de exemplu,  europarlamentarii și-au exprimat, recent, îngrijorarea cu privire la experimentele medicale, cerând interzicerea celor făcute pe animale.

Știrile referitoare la testarea vaccinurilor anti-covid amintesc doar în treacăt despre miile de copii asupra cărora s-au făcut experimentele în ultima perioadă.

Spre exemplu, doar luni, Pfizer-BioNTech a anunțat că a finalizat testarea vaccinului asupra a 2.000 de copii cu vârste de 5-11 ani, după cum a anunțat News.ro.

Acesta este doar un exemplu, care nu este singular. Pfizer-BioNTech anunța recent că se apropie de finalizarea testărilor pe copiii de doar 6 luni, așa cum a relatat RostOnline.

În tot acest interval, nicio autoritate nu s-a sesizat cu privire la miile de copii folosiți pe post de cobai în testările companiilor producătoare de vaccinuri.

Totuși, îngrijorarea europarlamentarilor față de experimentele științifice există, căci nu mai târziu de săptămâna trecută, Parlamentul European a solicitat interzicerea experimentelor pe animale pentru cercetarea științifică.

Europarlamentarii, reuniţi la Strasbourg, au cerut un plan de acţiune fixând „termene pentru a elimina treptat recurgerea la animale în cercetare şi teste”, a anunțat AFP, citată de Digi24.

Potrivit sursei citate, în dezbaterea acestei rezoluții, europarlamentarii au precizat că atunci când recurgerea la animale în cercetare este inevitabilă, în absenţa unor metode alternative, „aceste regimuri de testare ar trebui să aibă loc numai în condiţii optime, care să reducă durerea, anxietatea şi suferinţa animalelor în cauză”.

Nu se poate să nu ne întrebăm de ce europarlamentarii uită de copiii pe care sunt testate vaccinurile anti-covid și nu se sesizează și în privința lor, solicitând protejarea acestora.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost