ULTIMA ORĂ! Partidul AUR a depus un proiect de lege pentru ÎNCETAREA stării de alertă pe teritoriul României

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus miercuri, în Parlament, un proiect de lege privind abrogarea Legii nr. 55/2020 prin care a fost instituită starea de alertă pe teritoriul României.

„Carențele acestui act normativ sunt mult prea numeroase și prea grave pentru a putea fi îndreptate printr-o revizuire a legii, astfel încât am luat hotărârea de a cere abrogarea ei, fiind unicul și cel mai potrivit mijloc prin care putem reveni în cadrul constituțional caracteristic unui stat de drept și unei democrații funcționale”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

„Indiferent de situația excepțională cu care se confruntă un stat democratic, acesta are datoria să identifice și să utilizeze mijloace legale și legitime de contracarare a pericolelor și a efectelor negative. Întrucât prin rămânerea în vigoare a unei astfel de legi vădit neconstituționale nu se realizează altceva decât perpetuarea încălcării normelor constituționale, prin încălcarea principiului separației puterilor în stat, în detrimentul cetățenilor, ale căror drepturi și libertăți sunt restrânse în mod nelegal, se impune abrogarea de îndată a Legii nr. 55/2020″”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost