Avocatul Poporului, Renate Weber, avertisment despre certificatul sanitar: Eliminarea posibilității testării pentru nevaccinați, o măsură DISCRIMINATORIE

Avocatul poporului, Renate Weber, a catalogat, duminică seara, la un post de televiziune, ca fiind discriminatorie măsura eliminării testării în cazul persoanelor nevaccinate.

Invitată la emisiunea Subiectiv (Antena3), Renate Weber a precizat că practic certificatul verde, așa cum a fost negociat în UE, nu mai există în România, din moment ce a fost eliminată posibilitatea testării.

Din momentul în care ai scos posibilitatea testării, asta înseamnă într-adevăr discriminare, a subliniat Avocatul Poporului, Renate Weber.

„Cum numai în România el nu mai este în ordine? Așa cum internările alea obligatorii numai la noi au fost… Este incredibil că la un an și opt luni de când s-a declanșat pandemia asta noi continuăm să avem poziții care ne singularizează în ansamblul statelor Uniunii Europene”, a mai spus Renate Weber, potrivit sursei citate.

Instituția Avocatului Poporului a atras atenția în mai multe rânduri cu privire la măsurile care încalcă flagrant drepturile omului sub pretextul protejării lui.

Reamintim că, recent, Avocatul Poporului s-a sesizat în legătură cu certificatul sanitar obligatoriu pentru medici, atrăgând atenția asupra discriminăriidiscriminării și neconstituționalității unei astfel de măsuri, după cum e relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost