Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, despre credință, neam și politică: Fără familie astăzi, mâine nu vom mai avea un popor român

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a vorbit, sâmbătă seara, într-un interviu acordat pentru „Vocea Creștinilor”, despre importanța credinței în viața politică, despre rolul familiei în dăinuirea poporului român, dar și despre ce se ascunde în spatele celui mai recent atac la Biserica Ortodoxă Română.

Fără familie astăzi, mâine nu vom mai avea un popor român, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, precizând că familia trebuie să ocupe un loc central nu doar în viața creștinilor, ci a românilor în general.

Iar neamul, a explicat senatorul Claudiu Târziu, este o familie mai mare.

„Naționalismul înseamnă dragostea de neam. E ca și cum ai spune că ești familist; îți cultivi familia, îți cultivi și neamul. Neamul este o familie mai mare. Însă naționalismul trebuie să aibă un criteriu supraordonator și acel criteriu să fie credința creștină”, a precizat copreședintele AUR.

Potrivit acestuia, poporul român are nevoie de un partid care să-i apere interesele, care să țină cu românii.

„Noi am venit din societatea civilă, unde ce făceam? Ne îngrijeam de lucrurile pe care acum încercăm să le promovăm politic: cultul familiei, de apărarea familiei, de promovarea familiei, de apărarea vieții din momentul conceperii, de apărarea suveranității naționale, de afirmarea și cultivarea identității naționale, de apărarea drepturilor și libertăților.

Când spunem că noi slujim ideea creștină și ideea națională nu spunem ceva nou, spunem asta de 20 de ani. Doar că atunci aveam o vizibilitate mai mică, fiind în societatea civilă, ci mijloace mai puține, și acum suntem cumva în luminile rampei pentru că am ajuns partid parlamentar și se văd mai ușor acțiunile noastre, se aud mai ușor cuvintele noastre”, a explicat senatorul Claudiu Târziu.

Întrebat despre atacurile recente la adresa Bisericii Ortodoxe Române, cu trimitere la materialele publicate de site-ul Recorder, Claudiu Târziu a caracterizat așa-zisa inverstigație ca fiind o „făcătură de presă, la comandă”.

„Am obiceiul să mă uit de unde vin banii pentru diferite acțiuni și așa să-mi explic lucrurile de genul ăsta. Vedem că site-ul respectiv (Recorder-n.red) este finanțat dintr-o zonă progresistă, asta ca să nu spunem anti-bisericească. Articolul a venit ca să mascheze din dramatismul realității de azi, tragismul realității de azi, când ne confruntăm cu o gravă criză sanitară, cu o la fel de gravă criză economică și, colac peste pupăză, cu o criză politică masivă”, a menționat senatorul Claudiu Târziu.

Un alt subiect abordat în cadrul emisiunii a fost Unirea cu Basarabia.

„Noi vrem Unirea cu Basarabia și nu doar cu Basarabia, ci cu toate teritoriile românești care au aparținut României Mari. Vrem să refacem România Dodoloață de la 1918”, a subliniat copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Interviul integral este disponibil aici:


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost