EXCLUSIVITATE! Radu Jitaru, antreprenorul român care a avut curajul să spună NU discriminării: Certificatul sanitar este o măsură abuzivă! Ce crede managerul „La Corn” despre gândirea pozitivă și sistemul imunitar

O oază de bucurie și de nădejde în vremurile nu prea ușoare pe care le trăim, așa ne-a fost întâlnirea cu Radu Jitaru, antreprenorul care a avut curajul să spună un NU răspicat discriminării, anunțând că nu interzice nimănui, vaccinat sau nu, să treacă pragul restaurantului său, „La Corn”.

Recunoaștem că nu ne-a fost ușor să aflăm cine stă în spatele acestui mesaj manifest împotriva discriminării, căci- dincolo de o carieră impresionantă de aproape 30 de ani- se află multă modestie, iar Radu Jitaru- antreprenor român de succes- nu urmărește promovarea sa.

Totuși, chiar și cu un program încărcat, Radu Jitaru a avut amabilitatea să răspundă invitației noastre și să ne acorde un interviu în exclusivitate, fapt pentru care îi mulțumim.

În urmă cu doar câteva zile, după ce certificatul sanitar a devenit obligatoriu pentru accesul în anumite spații publice, un mesaj împotriva discriminării sanitare devenea viral în scurt timp.

Este vorba despre afișul lipit la intrarea restaurantului „La Corn”, din Brașov. Managerul localului, Radu Jitaru, ne-a povestit în exclusivitate despre decizia de a nu restricționa accesul clienților, indiferent de consecințele acesteia.

Sursa foto: LaCorn/ Facebook

Te primim oricum”, mesajul cu peste 22.000 de reacții pozitive

„Nu a fost neapărat un gând în spatele acestui mesaj, pur și simplu mi-am exprimat un sentiment”, explică acum Radu Jitaru.

Impactul mesajului a fost unul neașteptat, recunoaște managerul LaCorn, fiind strânse peste 22.000 de reacții pozitive în doar câteva zile.

„A avut un impact neașteptat. Circa 97% au avut o opinie pozitivă, în timp ce 3% o opinie contrară”, a precizat Jitaru.

Întrebat fiind ce crede despre certificatului sanitar, care a declanșat această reacție de protest, Radu Jitaru ne-a răspuns fără echivoc:

„Este o decizie abuzivă, aberantă, care sper să fie eliminată cât de curând”.

Din fericire, spune acesta, din experiența personală, discutând cu prieteni și cunoștințe, a înțeles că există multe persoane vaccinate, care nu sunt de acord cu certificatul sanitar.

„Consider că în această perioadă este foarte important să avem grijă de sistemul nostru imunitar, să facem mișcare, să ne plimbăm prin natură, să gândim pozitiv, căci toată această perioadă, ca oricare alta, este temporară și va trece repede! Eu cred că în circa șase luni de zile se va termina cu mizeria asta!”, a spus, în exclusivitate pentru RostOnline, antreprenorul Radu Jitaru.

10 octombrie 2021. Nu putem să facem discriminări!

În urmă cu doar câteva zile, mesajul transmis de LaCorn a declanșat semnalul unei necesare rezistențe în fața discriminării pe criterii sanitare.

„TE PRIMIM ORICUM!

Nu ne interesează dacă ești sau nu vaccinat, TE RESPECTĂM și TE PRIMIM înăuntru.

CU ORICE RISC, NU SUSȚINEM ȘI NU ÎNCURAJĂM NICIO CONSTRÂNGERE PENTRU VACCINARE! TREBUIE SĂ FIM LĂSAȚI SĂ ALEGEM SINGURI!

Ni s-ar părea „deplasat” (ca sa nu ne exprimăm altfel..) să respectăm o regulă care printre altele credem că are și scopul să învrăjbească lumea.

Nu vrem să fim înțeleși greșit de colegii de breaslă, știm că din motive financiare și nicidecum din convingere, unii sunt nevoiți să pună în practică această aberație de a solicita dovada vaccinării, dar noi ne asumăm orice amendă și/sau chiar închiderea localului, dar…NU PUTEM FACE DISCRIMINĂRI!

Doamne ajută să trecem mai repede și sănătoși peste mizeria asta!”

Sursa foto: La Corn/ Facebook

 

Cine este Radu Jitaru

Radu Jitaru (49 de ani) s-a născut în 21 martie 1972, în Sinaia. Este căsătorit cu Anca, pe care o cunoaște de aproape 40 de ani, din vremea când erau colegi de bancă, împreună având doi copii.

Radu Jitaru este fondatorul companiei Diversitas Group România cu activitate în producţia de marochinărie, articole HoReCa, accesorii metalice şi articole promoţionale.

Totodată, Radu Jitaru a construit brandul de încălțăminte, S-KARP.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost