Certificatul sanitar devine OBLIGATORIU pentru TOȚI angajații din Italia, țara cu o rată de vaccinare de peste 80%

În Italia, certificatul sanitar covid devine obligatoriu pentru toți angajații, începând de vineri, 15 octombrie, o măsură contestată de milioane de salariați, transmite AFP, citată de Agerpres.

Vaccinarea devenise deja obligatorie pentru personalul medical şi certificatul sanitar pentru personalul didactic. Dar guvernul condus de Mario Draghi a apreciat că tot nu este suficient, notează sursa citată.

Astfel, obligativitatea certificatului sanitar se extinde începând din 15 octombrie pentru toți angajații, atât în sectorul public cât şi în cel privat.

Potrivit sursei citate, angajaţii care nu se conformează acestei reguli riscă suspendarea salariului şi o amendă dacă sunt prinşi la serviciu fără preţiosul document. Ei nu pot invoca telemunca pentru a se sustrage, în timp ce angajatorii care nu fac controale riscă şi ei amenzi.

Măsura este motivată de încurajarea vaccinării, chiar dacă în Italia peste 80% dintre persoanele cu vârste de peste 12 ani sunt vaccinate anti-covid cu schema completă şi 85% cel puţin cu prima doză.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost