Guvernul Cîțu a aprobat noi măsuri sanitare. Arafat: Anumite activități sunt permise DOAR pentru persoanele VACCINATE, respectiv pentru cei trecuţi prin boală

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că hotărârea de Guvern aprobată sâmbătă va permite desfăşurarea unor activităţi doar pentru persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală, în localitățile unde incidența depășește 6 mie, a anunțat News.ro.

„Hotărârea de Guvern aproată astăzi va permite desfăşurarea unor activităţi doar pentru persoanele vaccinate care au 10 zile de la a doua doză, respectiv pentru cei trecuţi prin boală, aflaţi în perioada dintre a 15-a şi a 180-a zi”, a precizat Raed Arafat.

Potrivit sursei citate, Arafat susține că nu se mai permite participarea persoanelor testate pentru că acestea pot fi totuşi infectate şi se urmăreşte reducerea numărului de persoane care pot ajunge la ATI.

Arafat a dat exemple precum organizarea evenimentelor private – nunţi, botezuri – care este permisă cu participarea acestor categorii de persoane până la 50% din capacitate, dar nu mai mult de 200 persoane, organizarea de competiţii sportive în spaţii deschise şi închise, cu distanţă de un metru, mască de protecţie, la 50% din capacitate, organizarea activităţii în cinematografe, săli spectacole, concerte – 50% din spaţiu, purtare mască.

Referitor la obligaţia de a purta masca de protecţi în aer liber, Arafat a precizat că la o incidenţă de peste 6 la mie masca va fi obligatorie, dar vor fi şi excepţii la anumite activităţi – activităţi sportive, în parc, dar în zonele aglomerate, unde este risc, se va purta.

„Va exista un ordin sperăm în cursul zilei de luni”, a explicat Arafat, potrivit sursei citate.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost