Iași/ Peste 11.000 de credincioși s-au închinat la Sfânta Cuvioasă Parascheva, de vineri. Accesul pelerinilor nevaccinați, restricționat pe timp de noapte

Peste 11.000 de pelerini s-au închinat la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, începând de vineri dimineața, au anunțat organizatorii.

Dincolo de măsurile privind organizarea pelerinajului anunțate, în urmă cu câteva zile, de Arhiepiscopia Iaşilor, în municipiul Iași au intrat în vigoare noi restricții sanitare, inclusiv carantina de noapte, obligatorie în cazul persoanelor nevaccinate.

Prin urmare, reprezentanții Jandarmeriei au anunțat, sâmbătă, că pelerinii nevaccinați trebuie să respecte restricțiile de circulație impuse pe timp de noapte.

„Recomandăm tuturor participanţilor la pelerinaj să aibă în vedere că deşi nu este interzisă participarea la pelerinaj a persoanelor, totuşi pe timpul nopţii circulaţia acestora până în zona Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei se supune îndeplinirii condiţiilor prevăzute de H.G. nr.932 din 9 septembrie 2021 actualizată, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată vă reamintim că pentru nerespectarea măsurii de restricţie de circulaţie pe raza localităţilor în care indicele de incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depăşeşte 6/1000 de locuitori, restricţiile de circulaţie se aplică în zilele de vineri sâmbătă şi duminică, între orele 20.00-05.00, iar dacă indicele de incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depăşeşte 7.5/1000 de locuitori, restricţiile de circulaţie în intervalul orar menţionat se aplică în toate zilele săptămânii.

În cazul încălcării acestor restricţii, legea prevede, ca şi normă, sancţiunea amenzii contravenţionale cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei sau avertisment”, se precizează într-un comunicat de presă al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, citat de Agerpres.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Iași/ Peste 11.000 de credincioși s-au închinat la Sfânta Cuvioasă Parascheva, de vineri. Accesul pelerinilor nevaccinați, restricționat pe timp de noapte”

Comentariile sunt închise.