Italia atinge ținta de vaccinare a 80 % din populație, dar nu elimină certificatul sanitar. Oficial: NU este suficient!

Italia a anunțat, duminică, că a atins ținta de vaccinare a 80% din populaţia cu vârsta peste 12 ani, însă restricțiile rămân în vigoare, la fel și certificatul sanitar.

Duminică, datele oficiale anunțate de Italia confirmau că ținta de vaccinare a fost atinsă, după cum a relatat agenția Reuters, citată de Agerpres.

Astfel, potrivit sursei citate, 43.229.551 de persoane cu vârsta peste 12 ani, dintr-o populaţie totală de aproximativ 60 de milioane, erau vaccinate cu schema completă la 10 octombrie.

Obiectivul de vaccinare a 80% din populaţie a fost stabilit în martie de un comisar responsabil de gestionarea pandemiei covid, generalul de armată Francesco Paolo Figliuolo.

Însă, acest lucru nu a dus la eliminarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei, dimpotrivă.

Acum, Guido Rasi, fost director al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) şi actual consilier al lui Figliuolo, spune că atingerea obiectivului de 80% nu este suficient.

Trebuie să continuăm să atingem alte praguri: fie procente peste 80%, în cazul în care continuăm să ne abţinem de la vaccinarea copiilor cu vârsta sub 12 ani, fie 80% din întreaga populaţie, inclusiv copiii de la 5 la 12 ani”, a spus Guido Rasi.

Între timp, în Italia au avut loc proteste masive în acest sfârșit de săptămână, fiind anunțate alte manifestații de stradă pentru luni, 11 octombrie.

Tot luni, în Italia este anunțată grevă generală, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost