AUR, apel către deputații români: NU votați certificatul verde, NU oficializați dictatura!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) lansează un apel către toți deputații, să voteze împotriva introducerii certificatului verde covid pe teritoriul României, a anunțat, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, partidul AUR.

Potrivit sursei citate, prin certificatul sanitar se impune o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulație și se promovează discriminarea pe criterii sanitare.

„Guvernul muribund Cîțu vrea să transforme cetățenii României în vaccinați și nevaccinați, în cetățeni de rangul întâi și cetățeni de rangul doi. Timpul a arătat că și persoanele vaccinate se pot infecta și transmite virusul, astfel că segregarea pe criterii sanitare este nu doar neconstituțională, ci și stupidă. Decizia de a te vaccina sau nu trebuie să rămână o decizie personală. Respingem categoric orice formă de presiune din partea statului pe acest subiect”, a precizat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR

„Urmează să fie supusă la vot în Camera Deputaților ordonanța de urgență a lui Cîțu privind certificatul verde COVID. Facem un apel la toți parlamentarii să o respingă, întrucât ordonanța conține grave carențe juridice și împarte populația României în persoane vaccinate și nevaccinate, punând semnul egal între o persoană nevaccinată și una bolnavă și între o persoană vaccinată și una sănătoasă. Apelul nostru se îndreaptă și către cetățenii simpli: implicați-vă, scrieți-le parlamentarilor din circumscripțiile voastre electorale, exprimați-vă nemulțumirile, apărați-vă drepturile și libertățile! Doar împreună putem fi o forță, doar împreună putem să spunem NU dictaturii!”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Reamintim că, la sfârșitul lunii septembrie, senatul a aprobat OUG privind implementarea tehnică a certificatului digital COVID, ca prima cameră sesizată. Doar senatorii AUR au votat împotriva acestei inițiative, după cum a relatat atunci RostOnline.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost