Masca redevine OBLIGATORIE în spaţiile publice deschise, în anumite condiții, de miercuri

Masca redevine obligatorie pe stradă în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie, de miercuri, însă în anumite condiții, anunță Digi24.

Măsura se aplică de miercuri după ce ordinul comun al ministerului Sănătății și ministerului Afacerilor Interne va fi publicat în Monitorul Oficial. Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Cine nu trebuie să poarte mască

Potrivit sursei citate, autoritățile au dat și câteva exemple despre situațiile în care masca nu este obligatorie:

„Într-o localitate unde rata incidenței este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat ( activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.
Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască.
Menționăm că rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: ex: târguri, balciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc.”

Documentul se va publica astăzi în Monitorul Oficial al României.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost