Ministrul de Interne, Lucian Bode: Guvernul interimar PRELUNGEȘTE, miercuri, starea de alertă cu încă 30 de zile

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, că Guvernul interimar va prelungi cu 30 de zile starea de alertă, a informat Agerpres.

„Începând de ieri suntem un guvern interimar. Pe perioada interimatului, Guvernul emite doar acte normative necesare pentru administrarea treburilor publice. Astăzi, Guvernul se va reuni în şedinţă şi va adopta o Hotărâre de Guvern prin care va prelungi cu 30 de zile starea de alertă”, a declarat Bode la sediul MAI.

Ministrul de Interne susține că măsurile legale pe care le poate lua Guvernul în cazul pandemiei de covid sunt prevăzute în Legea 55/2020 şi pot evolua în funcţie de situaţia epidemiologică.

„Guvernul, fie că vorbim de Guvern cu puteri limitate, cum suntem noi acum, fie că vorbim de Guvern cu puteri depline, nu poate adopta măsuri restrictive asupra drepturilor şi libertăţilor fundamentale dacă restricţiile nu sunt deja prevăzute în lege. Prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă nu se promovează politici noi, ci doar se stabilesc, în concret, măsurile specifice unei perioade de maxim 30 de zile, prelungirea care are la bază o analiză obiectivă a factorilor de risc (…), care sunt la rândul lor prevăzuţi în Legea 55/2020”, a spus Lucian Bode, potrivit sursei citate.

Reamintim că, marți, moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu a fost adoptată cu 281 de voturi, după cum a relatat RostOnline.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost