Mitropolia Moldovei şi Bucovinei solicită autorităţilor să NU restricționeze accesul pelerinilor la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pe timpul nopții

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei solicită, prin vocea părintelui Constantin Sturzu, ca autoritățile să nu interzică accesul pelerinilor, care nu au certificat sanitar, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pe parcursul nopţii.

Părintele Constantin Sturzu a declarat că încă de vineri noapte au existat cazuri când pelerini care nu deţineau certificatul sanitar nu au fost lăsaţi de forţele de ordine să ajungă la Catedrala Mitropolitană din Iaşi pentru a se închina la sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva, anunță News.ro.

Nu ne dorim ca accesul pelerinilor să fie restricţionat pentru niciun fel de motiv. Nu vrem să fie ca anul trecut, când nu intrai la catedrală dacă nu aveai buletin de Iaşi şi nici pe alte motive care nu pot să aducă decât tulburare şi discriminare”, a subliniat părintele Constantin Sturzu, potrivit sursei citate.

Părintele a adăugat că speră ca autorităţile să manifeste înţelegere şi să facă o derogare pentru ca pelerinii să poată circula pe timpul nopţii pe străzile Iaşiului.

„În momentul când vine un pelerin noaptea, nu are acel certificat verde şi nu este lăsat să intre la catedrală, el şi cu alţi pelerini creează aglomeraţie pe străzile Iaşiului. Acel pelerin aşteaptă să se facă ora cinci dimineaţa, apoi se aşează la un rând care e mult mai mare ziua. La plecare, el aglomerează oraşul. Este mai logic să fie lăsaţi noaptea să ajungă la raclă, pentru că rândul este mic şi nu se creează aglomeraţie”, a explicat preotul Constantin Sturzu”.

Reamintim că reprezentanții Jandarmeriei au anunțat, sâmbătă, că pelerinii nevaccinați trebuie să respecte restricțiile de circulație impuse pe timp de noapte, după cum a relatat RostOnline.

Pe de altă parte, încă de acum câteva zile, Arhiepiscopia Iaşilor a anunțat măsurile stabilite de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, în contextul pidemiologic în care ne aflăm.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost