Ordinul lui Arafat NU se aplică la Cluj. Managerul Institutului Oncologic: Fiecare pacient reprezintă o urgență!

Ordinul Ministerului Sănătății care prevede suspendarea pentru 30 de zile în spitalele din România a intervențiilor chirurgicale care nu sunt urgențe nu se aplică la Institutul Oncologic „Prof.dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, anunță Transilvania Reporter.

Reprezentanții Institutului Oncologic din Cluj-Napoca spun că toți pacienții reprezintă o urgență, și că, pe partea de spitalizare de zi, pacienții sunt tratați ca și în anii anteriori pandemiei, iar numărul de servicii este, practic, similar.

„Pacientul oncologic este o urgență. Și orice întârziere, atât în ceea ce privește screening-ul, diagnosticul și tratamentul acestor pacienți poate avea efecte în ceea ce privește rezultatele oncologice, calitatea vieții, supraviețuirea acestor pacienți, motiv pentru care aceștia trebuie tratați de îndată”, a declarat Cătălin Vlad, managerul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca.

Potrivit sursei citate, pentru că în alte spitale s-a ținut cont de ordinul semnat de Raed Arafat, la Cluj vin acum pacienți din toate colțurile țării. Astfel s-a ajuns ca la Cluj să fie tratați zilnic 600 de pacienți cu cancer.

Reamintim că șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, recent, că a fost emis un ordin conform căruia, pentru o perioadă de 30 de zile, vor fi suspendate internările şi intervenţiile chirurgicale, precum şi alte tratamente şi investigaţii medicale care nu reprezintă urgenţe şi care pot fi reprogramate, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost