Senatorul Claudiu Târziu (AUR) cere contracararea propagandei și amenințărilor hibride ale Rusiei în România și Republica Moldova

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Tâziu, a anunțat, joi, pe Facebook, că- prin intermediul unei interpelări adresate recent ministrului Afacerilor Externe- a atras atenția asupra amenințărilor hibride și a propagandei intense la care Federația Rusă recurge constant împotriva României.

Senatorul Claudiu Târziu a arătat că România și românii din țară sau din spațiul românesc pruto-nistrean sunt una dintre țintele predilecte ale propagandei ruse, care și-a intensificat amenințările hibride la frontiera de răsărit a Uniunii Europene și a NATO în condițiile schimbării dramatice a mediului de securitate regională.

„Într-o interpelare adresată recent ministrului Afacerilor Externe, i-am solicitat acestuia să răspundă ce măsuri concrete aplică în prezent și va implementa România pentru a contracara războiul hibrid purtat de Moscova, dar și dacă guvernul consideră necesară amplificarea sprijinului acordat Mitropoliei Basarabiei.

Seful MAE ne-a adus la cunoștință că România va fi gazda Centrului european de competențe în domeniul industrial, tehnologic și de cercetare în securitate cibernetică și, de asemenea, consideră oportună înființarea unui post de televiziune transfrontalier împreună cu Chișinăul.

În ceea ce privește Mitropolia Basarabiei, asigurarea deplinei libertăți religioase și a unui tratament nediscriminatoriu preoților și credincioșilor este o prioritate continuă pe agenda bilaterală. Guvernul nostru încurajînd autoritățile Republicii Moldova să continue eforturile în acest sens. Sau cel puțin așa susține Ministerul Afacerilor Externe.

Operațiunile de intoxicare și manipulare prin feluriți „influenceri” pro-ruși, în răspărul intereselor statului român, și subminarea autorității Mitropoliei Basarabiei sunt realități care trebuie dejucate prin reacții ferme și fără echivoc din partea Guvernului României”, a transmis, pe Facebook, copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost