Alertă în Coreea de Sud, țară cu o rată de vaccinare de aproape 80%: Record de cazuri grave de covid, mai mult de jumătate în rândul persoanelor vaccinate

Coreea de Sud se confruntă în ultimele zile cu un record de cazuri grave de covid, în prima săptămână a lunii noiembrie 56% din totalul noilor infectări fiind depistate în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze, anunță EFE, citată de Agerpres.

Coreea de Sud a raportat, miercuri, 3.187 de infecţii noi, a doua cifră cea mai ridicată de la începerea pandemiei şi un record ca număr de persoane care prezintă simptome grave de covid.

Potrivit sursei citate, deşi 78,4 % din populaţie este vaccinată cu schema completă, în prima săptămână a lunii noiembrie 56 % din totalul noilor infectări au fost depistate în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze.

Recordul de cazuri grave de covid raportate în ultimele zile în Coreea de Sud au plasat în alertă autorităţile, care au anunţat că vor scurta intervalul dintre vaccinări, astfel încât persoanele de sub 50 de ani să poată primi doza de supra-rapel mai repede.

Reamintim că și Olanda, țara cu o rată de vaccinare de aproape 84 %, se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de covid, astfel încât autoritățile au anunțat noi restricții, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Alertă în Coreea de Sud, țară cu o rată de vaccinare de aproape 80%: Record de cazuri grave de covid, mai mult de jumătate în rândul persoanelor vaccinate”

  1. Specialistii care ne-au spus cu cateva luni in urma ca daca se ajunge la 70% vaccinati problema e rezolvata inseamna ca ne-au mintit!

Comentariile sunt închise.