Comisarul european Thierry Breton, prezent la București: Este important să fie votat certificatul verde. România trebuie să ia decizii foarte dificile

Comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, a declarat, joi, la București, în cadrul unei conferințe de presă, că este important ca în România să se voteze certificatul verde.

„Este important să fie votat certificatul verde. Da, este important ca acesta să fie utilizat, pentru că ştim că, împreună cu vaccinarea şi certificatul verde, avem cheia pentru a ne asigura supravieţuirea şi, de asemenea, să fim parte pentru ceea ce este important pentru noi toţi şi anume comunitatea europeană.

Dacă nu se reuşeşte să învingem acest nou val al pandemiei care vine în calea noastră, s-ar putea să ajungem din nou la măsuri de carantinare generală şi ştim că există şi un preţ, unul economic, un preţ social de plătit şi preţul acesta e mult prea ridicat. România trebuie să ia decizii foarte dificile.

În Germania, dacă nu eşti vaccinat nu poți să mergi la serviciu. În Austria, dacă nu eşti vaccinat trebuie să stai acasă. În Belgia este aceeaşi decizie – stai acasă dacă nu eşti vaccinat. Sunt şi alte ţări care iau decizii curajoase, dificile. Aceste măsuri nu vor dura la nesfârşit, însă sunt înstrumente pe care trebuie să le folosim.

E nevoie de curaj politic pentru a implementa aceste măsuri. Sunt mulţi politicieni în Europa care înţeleg acest lucru, însă aşteaptă. Sunt sceptici. Nu mai e timp de aşteptat”, a declarat Thierry Breton, joi într-o conferinţă de presă susţinută în timpul vizitei sale la Bucureşti, anunță News.ro.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost