HAOS în Olanda, țara cu o rată de vaccinare de aproape 84%. Cazurile de covid au explodat, noi restricții sanitare intră în vigoare, de sâmbătă

Olanda, țara cu o rată de vaccinare de aproape 84 %, se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de covid, astfel încât autoritățile au anunțat noi restricții, începând de sâmbătă.

Anunțul a fost făcut, marți, de premierul olandez, Mark Rutte, după cum a informat ȘtiriTVR.ro.

„Nu va surprinde pe nimeni că avem un mesaj dificil în această seară. Numărul contaminărilor şi al internărilor în spital creşte rapid”, a declarat Mark Rutte, precizând că noile restricţii vor intra în vigoare sâmbătă.

Astfel, guvernul a decis ca masca să redevină obligatorie în spații publice închise. Guvernul a reintrodus, de asemenea, regula distanţării fizice de un metru şi jumătate, iar obligativitatea prezentării certificatului sanitar va fi extinsă la locuri precum muzeele şi terasele restaurantelor, a declarat Rutte în cursul unei conferinţe de presă de la Haga, potrivit sursei citate.

Guvernul de la Amsterdam va adopta, de asemenea, o lege care le va permite angajatorilor să ceară personalului prezentarea permisului sanitar.

Totodată, premierul Mark Rutte a recomandat evitarea folosirii trasnsportului în comun la orele de vârf.

Potrivit sursei citate, în Olanda s-au înregistrat în medie 7.711 noi cazuri pe zi săptămâna trecută, o cifră în creştere cu 39% în raport cu săptămâna precedentă, au anunţat marţi autorităţile sanitare.

Ţările de Jos, care au o populaţie de 17 milioane de locuitori, au înregistrat 18.441 de morţi din cauza covid. Aproape 84% dintre persoanele în vârstă de 18 ani şi peste sunt complet vaccinate.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost